Panoramic terrace with tree houses

Panoramic terrace with tree houses

At the upper station, passengers can enjoy a new barrier-free panoramic terrace with seating and a play area for children, including three tree houses. The path alongside the building to the upper station forecourt has been upgraded and is now also barrier-free and suitable for pushchairs.

The panoramic terrace and tree house complex for children are particular highlights on our local mountain. Covering an area of around 70 square metres, the panoramic terrace offers plenty of space for hanging out, taking photographs or simply enjoying the unrestricted, expansive views that stretch as far as the Vosges – all while relaxing on the terraced benches, from where visitors can also watch their children as they play.

The tree house complex consists of two tree houses and one platform, which are accessible via a stair tower and connecting tunnel. The tree houses feature various exciting play elements on the subjects of ‘look’ and ‘see’. The children get back down to the bottom via a tunnel slide. The houses are made of solid larch and each one has been clamped to four established trees using clamping fixtures. No nails or screws have been used. This is to ensure that the trees are neither damaged nor hindered from growing. If there is snow, if the temperature falls below 0 °C or if the wind speed reaches higher than 40 km/h and at times when the cable car is not running, the tree house complex will be closed for safety reasons. The current play area regulations for the state of Baden-Württemberg apply.